Πατατόπιτα με σφολιάτα

Περιγραφή συνταγής

Δημοσιεύτηκε στις 1999-11-30 Γράφτηκε από Lovecooking.gr Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες-Τάρτες Διάρκεια: 01:30 Η συνταγή έχει 0 σχόλιο

Οι πίτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και διατίθενται σε άπειρες εκδοχές. Εδώ πρόκειται για μια εύκολη πατατόπιτα με έτοιμη σφολιάτα και υπέροχο άρωμα, χάρη στο θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι! Μια γεύση που θα σας μείνει αξέχαστη!

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Δυσκολία Πολυ ευκολη
Περιγραφή Συνταγής
  1. Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με λίγο ελαιόλαδο και το στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο στρογγυλό ταψί με τις άκρες του να εξέχουν.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με τον άνιθο, το κρεμμυδάκι, το αλεύρι, το αλατοπίπερο και το θυμάρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψάκι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, γυρνώντας προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων, ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύ στεφάνι γύρω-γύρω.
  4. Χτυπάμε τον κρόκο αβγού με ελάχιστο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
  5. Απλώνουμε το σουσάμι ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Συστατικά
  • 1 δόση σφολιάτας
  • 10 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
Διάρκεια 01:30
Εποχικότητα 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0 ψήφοι

Προσθήκη σχολίου

Χρήσιμα Εργαλεία

tools

Close
Content