Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Τηγανητές πατάτες φούρνου

Τηγανητές πατάτες φούρνου
Μέτρια

Οι αγαπημένες μας τηγανητές πατάτες, ψήνονται στο φούρνο και μας χαρίζουν εκτός από νοστιμιά και ένα όμορφο σώμα αφού οι θερμίδες πλέον που έχουν είναι ελάχιστες σε σχέση με τις τηγανισμένες μέσα στο λάδι.

Τρόπος παρασκευής, συστατικά και πληροφορίες

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:

    Ξεπλένουμε τις πατάτες

    1. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. 
    2. Ρίχνουμε μέσα τις κομμένες πατάτες για να ξεπλυθούν από το άμυλο. 
    3. Μπορούμε μετά από λίγο να τις σουρώσουμε και να βάλουμε καινούργιο νερό στο οποίο θα τις αφήσουμε για δύο ώρες, αλλά αν είμαστε βιαστικοί μπορούμε απλά να κάνουμε ένα ξέπλυμα.

    Βράζουμε τις πατάτες

    1. Αφού τις στραγγίξουμε καλά τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και τις βάζουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση. 
    2. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για 3 λεπτά.
    3. Προσεκτικά τις στραγγίζουμε να μην μας διαλυθούν και τις τοποθετούμε σ' ένα σκεύος στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
    4. Μπορούμε να τις αφήσουμε αρκετή ώρα μέχρι να τις ψήσουμε.

    Ψήνουμε τις πατάτες

    1. Όταν είμαστε έτοιμοι για να ψήσουμε τις πατάτες, βάζουμε ένα ταψί στο φούρνο να κάψει στους 200° C. 
    2. Βάζουμε τις πατάτες μας σ' ένα μεγάλο μπολ και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην μας σπάσουν. 
    3. Βγάζουμε με προσοχή το καυτό πλέον ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τις πατάτες μας αραιά, να μην ακουμπάει η μια με την άλλη.
    4. Τις ψήνουμε για 15 λεπτά, τις γυρνάμε από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες μας να δείχνουν χρυσοκόκκινες και τραγανές. 
    5. (Δεν πρέπει να ξεπεράσουμε τα 30 λεπτά). Αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
    • Διάρκεια: περίπου μια ώρα
    Συστατικά:
    • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες για τηγανητές
    • Αλάτι
    • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    Μερίδες: 4
    Πρόταση για Ποτό:
    • Μια παγωμένη ξανθιά μπύρα είναι η πρότασή μας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι
επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση