Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα από το Άγιο Όρος

Μηλοπιτάκια νηστίσιμα από το Άγιο Όρος
Μέτρια

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο και αυτόνομο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και θρησκευτικά στην Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης. Έχει εδαφικά διαιρεθεί σε είκοσι αυτοδιοίκητες περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελείται από μία κυρίαρχη μονή και διάφορους άλλους μοναστικούς οικισμούς γύρω από αυτήν (σκήτες, κελλιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια). Όλες οι μονές είναι Κοινόβιες, δηλαδή κοινή λειτουργία, προσευχή, στέγη, σίτιση και εργασία μεταξύ των μοναχών. Υπεύθυνος της κάθε μονής είναι ο Ηγούμενος που εκλέγεται από τους μοναχούς της μονής ισόβια. Οι Ηγούμενοι των μονών συγκροτούν την Ιερά Σύναξη και ασκούν την νομοθετική εξουσία. 
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι υπέροχη, πεντανόστιμη και μοναστηριακή! 

Πρόσθετες Πληροφορίες

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε ένα μεγάλο μπολ.
    2. Ανοίγουμε μία τρύπα στο αλεύρι και ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο.
    3. Αναμιγνύουμε μαλακά τα υλικά μας παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια και φέρνοντας το προς το κέντρο. Ζυμώνουμε σε μία ζύμη που δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
    4. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστά και κόβουμε με ένα ποτήρι στρογγυλούς δίσκους.
    5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τοποθετούμε από μία κουταλιά της σούπας στο κέντρο κάθε δίσκου.
    6. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες κάθε κύκλου και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.
    7. Πατάμε τις άκρες για να κλείσουν τα μηλοπιτάκια καλά.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα.
    • Διάρκεια: προετοιμασία 20 λεπτά, ψήσιμο 30 λεπτά
    Συστατικά:

    Για τη ζύμη

    • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ή ρετσίνα
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

    Για τη γέμιση

    • 2 μήλα κόκκινα περασμένα από τον τρίφτη
    • 3 κουταλιές της σούπας καρύδια χοντροτριμμένα
    • 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
    • ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένα γαρίφαλα

    Για το γαρνίρισμα

    • Ζάχαρη άχνη
    • Κανέλα τριμμένη
    Μερίδες: 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Τι καλύτερο από ένα ελληνικό καφέ.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος
επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση