Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κρεατόπιτα

Κρεατόπιτα
Μέτρια

Πολύ εύκολη και ακόμα πιο νόστιμη κρεατόπιτα. Το ανθότυρο δένει πολύ ωραία με τον κιμά.

Πρόσθετες Πληροφορίες

    Διάρκεια: 01:20
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ. βιτάμ. 
    2. Μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθετουμε το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά. 
    3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
    4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    5. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα. 
    6. Στρώνουμε το ένα σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο βιτάμ. 
    7. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. 
    8. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
    Συστατικά:

    Για τη ζύμη

    • 100 γρ. βιτάμ λιωμένο
    • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 1 κιλό αλεύρι
    • 2 αυγά

    Για τη γέμιση

    • 250 γρ. βιτάμ
    • 1 κιλό αρνίσιος κιμάς
    • 1 κιλό ανθότυρο
    • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
    • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 12
    Διατροφική Αξία:
    Ανά μερίδα  
    Θερμίδες 627 cal
    Υδατάνθρακες 68 g
    Λιπαρά 22 g
    Πρωτεΐνη 37 g
    Νάτριο 67 mg
    Σάκχαρα 1 g
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι
επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση