Κρεατόπιτα

Περιγραφή συνταγής

Δημοσιεύτηκε στις 2013-11-15 Γράφτηκε από Lovecooking.gr Κατηγορία: Αλμυρές Πίτες-Τάρτες Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος Διάρκεια: 01:20 Μερίδες: 12 Η συνταγή έχει 0 σχόλιο

Πολύ εύκολη και ακόμα πιο νόστιμη κρεατόπιτα. Το ανθότυρο δένει πολύ ωραία με τον κιμά.

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Τρόπος μαγειρέματος Φούρνος
Δυσκολία Μετρια
Περιγραφή Συνταγής
  1. Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ. βιτάμ. 
  2. Μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθετουμε το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά. 
  3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αυγά. Ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα. 
  6. Στρώνουμε το ένα σ' ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο βιτάμ. 
  7. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. 
  8. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 100 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. βιτάμ
  • 1 κιλό αρνίσιος κιμάς
  • 1 κιλό ανθότυρο
  • 1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια 01:20
Μερίδες 12
Διατροφική Αξία
Ανά μερίδα  
Θερμίδες 627 cal
Υδατάνθρακες 68 g
Λιπαρά 22 g
Πρωτεΐνη 37 g
Νάτριο 67 mg
Σάκχαρα 1 g
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0 ψήφοι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Κις με κολοκύθα, κιμά και τυρί »

Προσθήκη σχολίου

Χρήσιμα Εργαλεία

tools

Close
Content