Γουακαμόλε αλά Ελληνικά
- Κατηγορία Ορεκτικά-Μεζέδες
Το γουακαμόλε αποφάσισε να ντυθεί Ελληνικά! Με ελιές, κάπαρη, ρίγανη και τραγανές πίτες, ήρθε να δώσει χρώμα και γεύση στη συλλογή των ορεκτικών μας.
Το γουακαμόλε αποφάσισε να ντυθεί Ελληνικά! Με ελιές, κάπαρη, ρίγανη και τραγανές πίτες, ήρθε να δώσει χρώμα και γεύση στη συλλογή των ορεκτικών μας.
Ένα ιδιαίτερο στιφάδο, λεμονάτο, με την κινόα και το ρύζι να συνδυάζονται υπέροχα με τα μελωμένα κοκκάρια, τα μανιτάρια και τη μουστάρδα. Ένα πιάτο, που μας επιβάλλει να το απολαύσουμε με καλή παρέα και λευκό κρασί!
All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.
του Κωστή Θεοδωρίδη
Ένα πράγμα για το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστή η ιδιαίτερη πατρίδα μου, είναι οι ελιές. Με σάρκα τρυφερή και έντονη γεύση, συνοδεύουν πάντα τα γεύματα μας, τα σνακ, τα μεζεδάκια για το ουζάκι ή το κρασί. Αγαπημένο δώρο της φύσης για το Ελληνικό τραπέζι!