Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λάχανο γιαχνί

Λάχανο γιαχνί
Εύκολη

Το γιαχνί, με ρίζες στην Περσική κουζίνα, είναι αγαπημένο παραδοσιακό φαγητό ολόκληρης της Ελλάδας. Το λάχανο βρασμένο με τα συνοδευτικά του χαρίζει γλύκα σε όποιον το δοκιμάσει!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τα τρυφερά μέρη του λάχανου σε μέτρια κομμάτια, τα καρότα σε καρέ και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
    2. Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να μειωθεί δραματικά ο όγκος του λάχανου.
    3. Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο) και με ζεστό νερό που μόλις θα καλύψει το φαγητό μας.
    4. Κατεβάζουμε λιγάκι την θερμοκρασία και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να δέσει η σάλτσα.
    5. Όταν κλείσουμε το μάτι ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρεται ζεστό και μοσχομυριστό!
    Συστατικά:
    • 1 λάχανο περίπου 1 - 1.5 κιλό
    • 3 καρότα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 3 ώριμες ντομάτες
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
    • 1 κ.σ. κανέλα
    • ¼ κ.σ. τριμμένο μπαχάρι
    • ¼ κ.σ. τριμμένο γαρύφαλλο
    • ½ κ.σ. τριμμένη πιπερόριζα
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
37  ψήφοι
©Lovecooking.gr