Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Κουκιά χλωρά γιαχνί με φινόκιο

Κουκιά χλωρά γιαχνί με φινόκιο
Εύκολη

Τα κουκιά, κατάγονται από την Ασία και είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο και σίδηρο. Στην Ελλάδα, την Άνοιξη που είναι και η εποχή τους, τα βρίσκουμε σε διάφορες ποικιλίες όπως τα Σεβίλης, τα πρώιμα Χίου ή τα γνωστά σε όλους κατά την περίοδο της νηστείας του Πάσχα, φούλια. Σήμερα θα τα μαγειρέψουμε γιαχνί, που είναι και η πιο νόστιμη συνταγή για χλωρά κουκιά!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:50
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο σε φέτες, τα καρότα σε καρέ, το πράσο σε ροδέλες, την πιπεριά ζουλιέν, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το μάραθο και πολτοποιούμε τις ντομάτες μας.
    2. Σε πλασωτέ κατσαρόλα (ρηχή, πλατιά, με χοντρό πάτο), ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά με τα κουκιά, χωρίς το μάραθο. Δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, μόνο να μαραθούν.
    3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και νερό, τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά και βράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για 25'.
    4. Προσθέτουμε το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5' ακόμα.
    5. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10' πριν το σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό χλωρά κουκιά, καθαρισμένα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 μεγάλο φινόκιο
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 2 καρότα
    • 2 πράσα
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • ½ ματσάκι μάραθο
    • 3 ώριμες ντομάτες
    • ½ φλ. ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι, χυμό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή