Ασκόλιμπροι με σως μουστάρδας
Οι ασκόλιμπροι ή ασκολίμπροι ή ασκόλιμπρα ή ασπραγκάθια, είναι ένα άγριο χόρτο που φύεται στη γη της Κρήτης. Ο Θεόφραστος, φιλόσοφος και βοτανολόγος του 4ου π.Χ. αιώνα, είχε σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το αγριόχορτο, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του. Είναι πλούσιο σε ίνες και λέγεται ότι καταπολεμά την χοληστερίνη, ενώ είναι πλούσιο σε σίδηρο. Οι παλιοί Κρητικοί το θεωρούσαν και αφροδισιακό!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε καλά τα χόρτα, σκίζουμε στη μέση τη ρίζα και βγάζουμε τον ξυλώδη πυρήνα.
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά της σως και περιχύνουμε πάνω από τα χόρτα.
- 1 κιλό ασκολίμπροι
- αλάτι
- 5 ml ξύδι βαλσάμικο
- 15 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τη σως:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Tip:
Γενικότερα οι ασκολίμπροι χρειάζονται περισσότερο βράσιμο από τα υπόλοιπα χόρτα, γι' αυτό καλό είναι πριν σβήσουμε τη φωτιά να τα δοκιμάσουμε.
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες