Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασκόλιμπροι με σως μουστάρδας

Ασκόλιμπροι με σως μουστάρδας
Εύκολη

Οι ασκόλιμπροι ή ασκολίμπροι ή ασκόλιμπρα ή ασπραγκάθια, είναι ένα άγριο χόρτο που φύεται στη γη της Κρήτης. Ο Θεόφραστος, φιλόσοφος και βοτανολόγος του 4ου π.Χ. αιώνα, είχε σε μεγάλη εκτίμηση αυτό το αγριόχορτο, όχι μόνο για την ιδιαίτερη γεύση του, αλλά και για τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητές του. Είναι πλούσιο σε ίνες και λέγεται ότι καταπολεμά την χοληστερίνη, ενώ είναι πλούσιο σε σίδηρο. Οι παλιοί Κρητικοί το θεωρούσαν και αφροδισιακό!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά τα χόρτα, σκίζουμε στη μέση τη ρίζα και βγάζουμε τον ξυλώδη πυρήνα.
    2. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν και σουρώνουμε.
    3. Χτυπάμε καλά τα υλικά της σως και περιχύνουμε πάνω από τα χόρτα.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό ασκολίμπροι
    • αλάτι

    Για τη σως:

    • 5 ml ξύδι βαλσάμικο
    • 15 ml ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Γενικότερα οι ασκολίμπροι χρειάζονται περισσότερο βράσιμο από τα υπόλοιπα χόρτα, γι' αυτό καλό είναι πριν σβήσουμε τη φωτιά να τα δοκιμάσουμε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι
©Lovecooking.gr