Μανιτάρια στιφάδο με κάστανα
Πιάτο που συναντάμε πολύ συχνά στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά και στα Σφακιά. Το πάντρεμα των μανιταριών με τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα, συνοδεία μπαχαρικών, δημιουργούν μια γευστική έκρηξη!
Εκτέλεση - Directions
- Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με προσοχή ώστε να μην κόψουμε εντελώς τη βάση τους και να μείνουν ακέραια στο μαγείρεμα.
- Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε πυρέξ με καπάκι ή γάστρα, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, για περίπου 1,5 ώρα.
- Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι, δοκιμάζουμε για αλάτι και μπαχαρικά και αφήνουμε λίγο ακόμα να δέσει καλά η σάλτσα μας.
- Σερβίρεται ζεστό.
- 250 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια ή οποιαδήποτε άλλα
- 700 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 200 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
- 250 γρ. ντομάτα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 2 κανελόξυλα
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 4-5 μοσχοκάρφια
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
- 1 σφηνάκι κόκκινο ξύδι
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
02:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
3
Tip:
Συνηθίζεται τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια να τα περνάμε από το τηγάνι για ένα ελαφρύ σοτάρισμα πριν τα βάλουμε στο φούρνο. Αν αποφασίσουμε να το κάνουμε, θα προσθέσουμε πόντους στη γεύση του πιάτου μας, αλλά ταυτόχρονα θα γίνει το φαγητό μας πιο βαρύ από ότι ήδη είναι.
Κατηγορία
Λαχανικά