Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πράσα με κεχρί

Πράσα με κεχρί
Εύκολη

Μια πάρα πολύ νόστιμη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας πρασόρυζου! Εύκολο και γρήγορο, είναι κάτι διαφορετικό για το τραπέζι μας!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00.45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσουν.
    2. Προσθέτουμε το κεχρί και το ζωμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 15' περίπου, μέχρι να αφρατέψει το κεχρί και να απορροφηθούν τα υγρά.
    3. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
    4. Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Συστατικά:
    • 700 γρ. πράσα καθαρισμένα
    • 250 γρ. κεχρί
    • 1/3 ματσάκι άνηθο
    • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3 - 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
25  ψήφοι
©Lovecooking.gr