Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρακάρυ!

Αρακάρυ!
Πολύ εύκολη

Σήμερα, έχουμε πολλή όρεξη να μαγειρέψουμε τα μπιζέλια μας με μια νότα Ινδική και με διάθεση παιχνιδιάρικη!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:40
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
    2. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, εκτός από το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20' με λίγο νερό (μόλις που να καλύπτει τα υλικά).
    3. Όταν τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν μειωθεί, αλλά όχι εντελώς, ρίχνουμε την κρέμα και μόλις πάρει μια βράση σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κρατάμε μόνο λίγο φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα.
    4. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό (ή και με λίγο φρέσκο κόλιανδρο) και σερβίρουμε όσο είναι ζεστό. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και φέτες λάιμ.
    Συστατικά:
    • 500 γρ. αρακά
    • 1 φλ. ανάμεικτα λαχανικά κομμένα σε μικρά καρέ (π.χ. καρότα, πατάτες, φασολάκια)
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 200 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
    • λίγο φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. κάρυ
    • 1 κυβάκι μαργαρίνη ελαιολάδου
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 3 - 4
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
22  ψήφοι
©Lovecooking.gr