Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλυκοκολοκύθα φούρνου - Oven Roasted Sweet Pumpkin

Γλυκοκολοκύθα φούρνου - Oven Roasted Sweet Pumpkin
Πολύ εύκολη

Πανεύκολο πιάτο, με ωραία υφή και γεύση, που μπορεί να αντικαταστήσει τη σαλάτα μας ή να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο μας!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά την κολοκύθα, την κόβουμε κάθετα στα 2 και αδειάζουμε τα σπόρια.
    2. Σε ταψάκι, βάζουμε τα μπαχαρικά και το νερό και τοποθετούμε τα δύο κομμάτια κολοκύθα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα κάτω.
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, για 30-40', μέχρι να πάρει η φλούδα ένα βαθύ χρώμα και να μπορεί να τρυπιέται με το πιρούνι.
    4. Βγάζουμε την κολοκύθα από το ταψί και κόβουμε τα κομμάτια στη μέση.
    5. Πασπαλίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης, περιχύνουμε το αραχιδέλαιο, τρίβουμε λίγο πιπέρι και σερβίρουμε.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Wash the pumpkin thoroughly. Cut in half and remove the seeds. Keep them if you want and toast them to use for garnish.
    2. In a small pan add the water and the spices and place the pumpkin with the skin on top.
    3. Roast in the oven at 190 degrees Celsius for about 30 – 40 minutes (depending on the power of you oven), until the skin has a beautiful brown color and is soft (you can use a fork to test it).
    4. Remove the pumpkin from the pan and cut the pieces again in half.
    5. Sprinkle the pistachios, the nut oil and some fresh pepper and that’s it! Easy!
    Συστατικά:
    • 1 γλυκοκολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
    • 1 φλ. νερό
    • 1 κ.γ. αλάτι Ιμαλαίων
    • ½ κ.γ. σκόνη πιπερόριζας
    • ¼ κ.γ. κανέλα
    • 4 κ.σ. ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης
    • 4 κ.σ. αραχιδέλαιο ή ελαιόλαδο
    • πιπέρι

    - - - - - - -

    • 1 sweet pumpkin (approximately 1 kilo)
    • 1 cup filtered water
    • 1 tsp Himalayan salt
    • ½ tsp ground ginger
    • ¼ tsp ground cinnamon
    • 4 tbsp chopped pistachios
    • 4 tbsp nut oil or extra virgin olive oil
    • fresh ground pepper
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 4
    Tip:

    Αν έχει μείνει ζωμός στο ταψάκι μας το κρατάμε και τον χρησιμοποιούμε σε μια σούπα ή σάλτσα.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    • If there are left over juices on your pan the best thing is to keep them in a jar and use in a sauce or a nice soup. It will add loads of flavor to what you will be making!
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι
©Lovecooking.gr