Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Veggie Shepherd's pie

Veggie Shepherd's pie
Μέτρια

Μια απίθανα νόστιμη συνταγή, ιδανική για την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο! Τα αγαπημένα μας λαχανικά, σε μια γευστικότατη συμφωνία! 

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε φέτες ή σε κυβάκια ή και τα δύο.
    2. Σ' ένα βαθύ τηγάνι, αρχίζουμε το σοτάρισμα των μανιταριών, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να χάσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του όγκου τους.
    3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.
    4. Ρίχνουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα συστατικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
    5. Όσο βράζει η γέμισή μας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και φτιάχνουμε τον πουρέ.
    6. Κατά προτίμηση με εργαλείο χειρός και όχι με μπλέντερ, πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με όλα τα υλικά του πουρέ.
    7. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και πρώτα βάζουμε τη γέμιση.
    8. Έπειτα στρώνουμε από πάνω τον πουρέ πατάτας (αν θέλουμε, συνηθίζεται να κάνουμε σχέδια στον πουρέ) και πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγη φρυγανιά και καπνιστή πάπρικα.
    9. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα ο πουρές και αφήνουμε το φαγητό να ησυχάσει για 15' πριν το κόψουμε, για να μη διαλύεται.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Chop all vegetables in the shape that you prefer.
    2. In large sized skillet, start by sautéing the mushrooms until their size is reduced dramatically.
    3. Add the rest of the veggies and continue sautéing until they are soft.
    4. Add the vegetable broth and the rest of the filling ingredients and simmer until there are no more juices.
    5. While the filling is simmering, preheat the oven at 200 degrees Celcius and prepare the potato mash.
    6. Preferably mash the potatoes by hand and mix in the rest of the ingredients.
    7. Grease an oven pan and spread the filing.
    8. On top spread the potato mash and optionally sprinkle some smoked paprika and bread crumbs on top.
    9. Bake for half an hour or until the mash is golden brown.
    10. Let the pie cool for about 15’ and then serve.
    Συστατικά:

    Για τον πουρέ:

    • 1 κιλό πατάτες βρασμένες
    • 1 φλ. φυτικό γάλα
    • λίγο ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
    • αλάτι

    Για τη γέμιση:

    • 500 γρ. μανιτάρια
    • 1 κρεμμύδι
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 2 πράσα
    • 2 καρότα
    • 1 φλ. φασολάκια ή αρακά
    • 3 ώριμες ντομάτες
    • ½ φλ. καλαμπόκι
    • λίγο φρέσκο θυμάρι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
    • 1 κ.γ. vegimite ή marmite ή σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
    • αλάτι
    • πιπέρι

    - - - - - - - - - - - - - - -

    For the potato mash:

    • 1 Kgr boiled potatoes
    • 1 cup soya or almond milk
    • a little olive oil
    • 3 tbsp nutritional yeast (optional)
    • salt to taste

    For the filling:

    • 500 gr. mushrooms
    • 1 onion
    • 4 garlic cloves
    • 2 leeks
    • 2 carrots
    • 1 cup green beans or peas
    • 3 ripe tomatoes
    • ½ cup corn
    • some fresh thyme
    • 3 tbsp olive oil
    • 1 cup vegetable broth
    • 1 tbsp vegimite ot marmite or say sauce (optional)
    • salt and pepper to taste
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6 - 8
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
19  ψήφοι
©Lovecooking.gr