Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χειροποίητο αρωματικό λεμονοπίπερο - Homemade lemon pepper seasoning

Χειροποίητο αρωματικό λεμονοπίπερο - Homemade lemon pepper seasoning
Πολύ εύκολη

Ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά, που δεν θα χρειαστεί να πάμε στα μπαχαράδικα για να το προμηθευτούμε. Έτοιμο στην κουζίνα μας, ακολουθώντας μια πολύ απλή διαδικασία!

της Βίκυς Χριστοπούλου

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 04:15
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε τα λεμόνια ή τα καθαρίζουμε με ένα νωπό πανί.
    2. Με το ειδικό εργαλείο, παίρνουμε το ξύσμα.
    3. Απλώνουμε το ξύσμα στο δίσκο του αφυγραντή και αφυγραίνουμε στους 41 βαθμούς για 4 ώρες.
    4. Στο multi, αλέθουμε τους κόκκους του πιπεριού. Αποφεύγουμε να τους κάνουμε σκόνη!
    5. Προσθέτουμε το αποξηραμένο ξύσμα και αλέθουμε πολύ ελαφρά.
    6. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το αλάτι και αποθηκεύουμε σε γυάλινη αεροστεγή συκευασία.

    - - - - - - - - - - - - - -

    1. Wash your lemons and dry them thoroughly. You can also use a damp cloth to clean them.
    2. Use whatever tool you have to zest your lemons.
    3. Place on a dehydrator tray and dehydrate at 41 degrees Celsius/105 F for 4 hours.
    4. In a food processor place your color pepper corns and pulse lightly. You don't want a fine powder.
    5. Add the lemon zest and pulse lightly once more.
    6. Mix in the salt and it's ready!
    7. Store in an air tight container, preferably glass, in a cool shady spot.
    Συστατικά:
    • 2 κ.σ. χρωματιστούς κόκκους πιπεριού
    • 6 βιολογικά λεμόνια
    • 1 κ.σ. ροζ αλάτι Ιμαλαϊων

    - - - - - - - - - - -

    • 2 tbsp color pepper corns
    • 6 large organic lemons
    • 1 tbsp pink Himalayan salt
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
18  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή