Μανιτάρια με πατάτες και κάρυ
Ένα χορτοφαγικό πιάτο εύκολο, γρήγορο και πολύ οικονομικό! Αν αναζητάμε ένα συνοδευτικό του, ταιριάζει ιδιαίτερα πάνω σε ρύζι basmati.
Εκτέλεση - Directions
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πατάτα.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 7' σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν οι πατάτες να μαλακώνουν.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 8'.
- Προσθέτουμε το κάρυ, το ζωμό και το γάλα καρύδας και μαγειρεύουμε για άλλα 15'.
- Πασπαλίζουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια
- 2 κ.σ. κάρυ
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- 400 ml γάλα καρύδας
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- μανιτάρια
- πατάτα
- πατάτες
- κάρι
- κάρυ
- κρεμμύδι
- μελιτζάνα
- μελιτζάνες
- ζωμός λαχανικών
- γάλα καρύδας
- μαϊντανός
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- μέτρια
- τηγάνι