Κολοκυθάκια στη σχάρα
Γευστικότατα! Σαν κυρίως γεύμα σε περιόδους δίαιτας, σαν ορεκτικό ή σαν συνοδευτικό, είναι υγιεινά και μυρωδάτα και τα λατρεύουμε!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια στα τέσσερα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στη σχάρα, μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- “Sauvignon Blanc” από το Κτήμα Αβαντίς του Απόστολου. Μούντριχα (Μύτικας Ληλαντίου Πεδίου, Εύβοια)
- Τοπικός Οίνος Ευβοίας Λευκός.
Ανοιχτό κιτρινοπράσινο χρώμα. Πολύ καθαρό και ελκυστικό άρωμα μεγάλης ποικιλίας από φρέσκα εξωτικά φρούτα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας σταφυλιού. Δροσιστική και ζωηρή γεύση, χάρη στην οξύτητα, με παρουσία διοξειδίου του άνθρακα που κάνει το κρασί ακόμη πιο ζωηρό.
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Πρόταση για Ποτό:
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- Ιταλία
- σχάρα
- λαχανικά
- κολοκυθάκια
- κολοκύθια
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- φοιτητές
- πρωτάρηδες
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- κρεμμύδια
- κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- ζάχαρη
- μαϊντανός
- πολύ εύκολη
- φούρνος