Μελιτζάνες Ικαρίας
Ένας απλός τρόπος μαγειρέματος, για λαχταριστές μελιτζάνες στο φούρνο, από την Ικαρία. Πιάτο εύκολο και θρεπτικό!
Εκτέλεση - Directions
- Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντροκομμένες φέτες και τις αλατίζουμε.
- Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στο φούρνο, σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις τοποθετούμε στη συνέχεια σε pyrex, προσθέτουμε το λάδι, τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τέλος τις πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το τυρί και σερβίρουμε.
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 300 γρ. φυτικό τυρί
- 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
Διάρκεια:
01:00
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
6
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- λαχανικά
- μελιτζάνες
- παραδοσιακό
- Ελλάδα
- Ικαρία
- ελαιόλαδο
- ντομάτες
- σκόρδο
- κρεμμύδι
- φυτικό τυρί
- μαύρη ζάχαρη
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- καλοκαίρι
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- κυρίως πιάτο
- εύκολη
- φοιτητές