Πίκλες κίτρινης κολοκύθας
- Κατηγορία Ορεκτικά-Μεζέδες
Για να κρατήσουμε το άρωμα του φθινοπώρου λίγο παραπάνω...
Για να κρατήσουμε το άρωμα του φθινοπώρου λίγο παραπάνω...
Η Χαρίσα, είναι μια πικάντικη καυτερή σάλτσα - βασίζεται στις πιπεριές τσίλι, που την συναντάμε σε χώρες της Β. Αφρικής, όπως η Τυνησία, το Μαρόκο και η Αλγερία. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε κους-κους, σούπες, ζυμαρικά, αλλά και σαν ντιπ, σε συνδυασμό με φυτική μαγιονέζα.
Συνταγή για μεξικάνικες βραδιές, από το βιβλίο του Matthew Kenney "RAW FOOD REAL WORLD". Εξαιρετικά τάκος, χωρίς κρέας, χωρίς ψήσιμο, χωρίς γλουτένη! Viva Mexico!
Η κουζίνα της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα του Λιβάνου, φημίζεται για τις ιδιαίτερα νόστιμες και υγιεινές συνταγές της. Εδώ, τα ρεβίθια αξιοποιούνται κατά τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας απίθανα γευστικά κεφτεδάκια, τα γνωστά φαλάφελ, αρωματικά, νόστιμα και ακαταμάχητα! Συνήθως τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, αραβικές πίτες και κάποιο ντιπ της προτίμησής μας. Συνεχίζουν να είναι το ίδιο νόστιμα, αν τα τυλίξουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, στις αραβικές πίτες, σαν σουβλάκι.