Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια
Εύκολη

Μόλις, βγήκαν τα σπαράγγια και το μυαλό μας πήγε στον Φιλάρετο Ψημμένο, ιδιοκτήτη του αγαπημένου μας Amanita για να του ζητήσουμε την συνταγή μιας ομελέτας! Για κείνον, το άγριο σπαράγγι, είναι «ο αλήτης της αριστοκρατικής οικογένειας». Φυτρώνει παντού, από δίπλα στη θάλασσα έως τα ψηλά βουνά και είναι το πρώτο βλαστάρι της άνοιξης. Τρώγονται, ωμά με λαδόξυδο και αλάτι ή μπορούμε να προσθέσουμε τις τρυφερές κορυφές τους στις ωμές σαλάτες μας. Αλλά και βραστά είναι εξ' ίσου νόστιμα αρκεί να τα βράσουμε, όπως μας συμβουλεύει, για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, δεμένα με σπαγκάκι. Ταιριάζουν με λαδόξυδο ή λαδολέμονο και αγαπούν το ψιλοκομμένο σκορδάκι. Είναι τέλεια και σε ριζότο, ενώ η κλασική χρήση τους είναι σε ομελέτα. Αυτή, είναι η απλή αλλά ξεχωριστή συνταγή που σερβίρουν στον ξενώνα

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε μια χούφτα χοντροκομμένα κομμάτια από βλαστάρια άγριων σπαραγγιών (το πάνω μέρος).
    2. Τηγανίζουμε ελαφρά γυρίζοντας τα βλαστάρια στο τηγάνι.
    3. Σ' ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    4. Το ρίχνουμε στο τηγάνι, πάνω από τα σπαράγγια.
    5. Με το πιρούνι βοηθάμε το μείγμα να τηγανιστεί ομοιόμορφα.
    6. Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά.
    7. Σερβίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι.
    Συστατικά:
    • 1 μπουκετάκι τρυφερά βλαστάρια σπαραγγιών
    • 3 αβγά
    • λίγο γάλα
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 1
    Πρόταση για Ποτό:
    • Λίγο λευκό κρασί είναι ότι πρέπει για να συνοδέψει την ομελέτα μας.
    Tip:
    • Το κάτω μέρος των σπαραγγιών που δεν χρησιμοποιήσατε μην το πετάξετε! Κάντε μια ωραία σπαραγγόσουπα με λίγο τραχανά και απολαύστε "χωριάτικη σπαραγγόσουπα", το βραδινό βάλσαμο του τροφοσυλλέκτη, μετά από μια ημέρα πεζοπορίας.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση