Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

In Ovis Apalis - Βραστά αβγά

In Ovis Apalis - Βραστά αβγά
Πολύ εύκολη

«Στα καπηλειά τρίβανε τα χέρια τους οι μαγαζάτορες προσφέροντας αφειδώς μεζέδες και κρασί» σελ. 238, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Ο Apicius στο βιβλίο του μας δίνει αυτή τη συνταγή ως ορεκτικό, σαν ένα πέρασμα από τα «αβγά στα φρούτα» αναφερόμενος στην σειρά των πιάτων ενός γεύματος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τα αβγά για 4-5 λεπτά και τα πλένουμε με κρύο νερό.
    2. Στο μεταξύ έχουμε βάλει τα κουκουνάρια σε ένα μπολ με νερό.
    3. Σε ένα ζεστό τηγάνι ρύχνουμε το μέλι, το ξύδι, το σέλινο, πιπέρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
    4. Βγάζουμε τα τσόφλια από τα αβγά και τα κόβουμε στα δύο.
    5. Σερβίρουμε περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα.
    Συστατικά:
    • 4 μεγάλα αβγά
    • 25 γρ. κουκουνάρι
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 1/2 κ.σ. φρέσκο πιπέρι
    • 1 κ.σ. ξύδι
    • 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
    • 1/2 κ.σ. αλάτι (στη συνταγή αναφέρει Liquamen που είναι ένα είδος σάλτσας από παστό ψάρι)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση