Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Raw Kale Chips

Raw Kale Chips
Εύκολη

Κάτι παραπάνω από υγιεινά, παραπάνω από νόστιμα, παραπάνω από τραγανά. Απλά απολαυστικά!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σκληρά μέρη του kale, τραβώντας τα μαλακά μέρη.
    2. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
    3. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά.
    4. Με το ελαιόλαδο, κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στα φύλλα και σιγουρευόμαστε ότι έχει απλωθεί παντού.
    5. Προσθέτουμε όλα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη επικάλυψη.
    6. Απλώνουμε τα φύλλα στο συρτάρι του αφυγραντή σε μία στρώση και τα αφήνουμε για 8-10 ώρες στους 41 βαθμούς και είναι έτοιμα!

    Προσοχή: αν προορίζουμε τα kale για παιδικό πάρτι ή παιδικό σνακ, καλό θα ήταν να βάλουμε ελάχιστο πιπέρι ή και καθόλου, γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ πικάντικο ακόμα και για κάποιους ενήλικες!

    Συστατικά:
    • 1 ματσάκι kale
    • ½ κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά (1 κ.σ. αν είναι σκόνη)
    • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
    • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
    • ½ κ. σ. σκόνη κουρκουμά
    • 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
    • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
    • ¼ κ.γ. ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 2
    Tip:

    Σε περίπτωση που δεν έχουμε αφυγραντή και δεν μας πειράζει να μην είναι ωμοφαγικά, μπορούμε να στρώσουμε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, να τοποθετήσουμε τα φύλλα σε μονή στρώση και να ψήσουμε στο φούρνο, στους 135 βαθμούς για 10'. Περιστρέφουμε τη λαμαρίνα και ξαναψήνουμε για άλλα 15', ελέγχοντας πάντα να μην μας καούν.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή