Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Λαζαράκια

Λαζαράκια
Μέτρια

Το τελευταίο Σάββατο πρίν τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Εκείνη την ημέρα συνηθίζετε να φτιάχνουμε τα Λαζαράκια. Τα Λαζαράκια είναι σαν μικρά σταφιδόψωμα, τα οποία μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο. Είναι πολύ εύκολα στο να τα φτιάξουμε και είναι ότι πρέπει για νηστίσιμο κολατσιό. Μπορούμε να τα φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας και με την ευκαιρία αυτή να τους διηγηθούμε το θαύμα του Λαζάρου.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 1:30
    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την κανέλα, τη σκόνη από το γαρύφαλλο και τη μαγιά.
    2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5’. Μαλακά μαλακά, ρίχνουμε τις σταφίδες μας και προσπαθούμε να τις ενσωματόσουμε στη ζύμη μας, χωρίς να τις λιώσουμε.
    3. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, για να ξεκουραστεί.
    4. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρές μπαλίτσες και κάθε μια μπαλίτσα την πατικώνουμε απαλά με το χέρι μας.
    5. Παίρνουμε μια κουπάτ σε σχήμα ανθρωπάκι ή δίνουμε μόνοι μας στη ζύμη το σχήμα ενός ανθρώπου.
    6. Παράλληλα, φτιάχνουμε από το ζυμάρι μας ένα κορδόνι και τυλίγουμε με αυτό το ανθρωπάκι που φτιάξαμε προηγουμένως. Το τυλίγουμε σαν να θέλουμε να φτιάξουμε μια μούμια.
    7. Τέλος, του βάζουμε δύο γαρύφαλλα για ματάκια.
    8. Αφού φτιάξουμε όλα τα ανθρωπάκια, τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20’.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
    • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
    • ¾ κουταλάκι κανέλα
    • 1 ½ κούπα ζάχαρη
    • 1 ½ κούπα χλιαρό νερό
    • λίγη σκόνη γαρύφαλλο
    • γαρύφαλλα
    • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 20 τεμάχια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
1  ψήφος

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση