Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Ψωμί με κολοκύθα και κρεμμύδι

Ψωμί με κολοκύθα και κρεμμύδι
Δύσκολη

Αν έχουμε μια κίτρινη κολοκύθα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ νόστιμο, υγιεινό, πρωτότυπο και σπιτικό ψωμί, που θα κάνει την κουζίνα μας να μοσχομυρίσει! Όλη η δυσκολία είναι στο να αντέχουμε να περιμένουμε να κρυώσει!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 04:45
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τις φέτες κολοκύθας μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
    2. Πολτοποιούμε στο μούλτι και μετράμε ώστε να έχουμε 1,5 φλ. πολτό κίτρινης κολοκύθας με κρεμμύδι.
    3. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 κιλό από το αλεύρι, μαζί με τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και τη μαγιά.
    4. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το γάλα και τον πολτό.
    5. Προσθέτουμε το χλιαρό ζουμί κολοκύθας και ανακατεύουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, τόσο ώστε να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
    6. Αλείφουμε τη ζύμη μας με βούτυρο και την σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να φουσκώσει.
    7. Μόλις φουσκώσει μεταφέρουμε σε ταψί λαδωμένο.
    8. Αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
    9. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50'.
    10. Μ' ένα μαχαιράκι ξεκολάμε το ψωμί από το ταψί, αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει.
    11. Καλό είναι να αφήνουμε πάντα το ψωμί να κρυώσει πριν το κόψουμε. Αντέχουμε-δεν αντέχουμε...

    Προετοιμασία και βράσιμο κολοκύθας: 30'
    Ανάμειξη-ζύμωμα: 15'
    1η αναμονή για φούσκωμα: 2 ώρες
    2η αναμονή για φούσκωμα: 1 ώρα
    Ψήσιμο: 1 ώρα

    Συστατικά:
    • 4-5 φέτες κίτρινης κολοκύθας
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 κ.σ. αλεύρι για 1½ φλ. πολτό κίτρινης κολοκύθας
    • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. φυτικό γάλα
    • 2 κ.σ. αλάτι
    • 2 κ.σ. ζάχαρη
    • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένη ρίγανη ή δυόσμος
    • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
    • 1½ φλ. χλιαρό ζουμί από αυτό που έβρασε η κολοκύθα μας
    • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο

    Χρειαζόμαστε ένα ταψάκι με διάμετρο 32 εκ.

    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6
    Tip:

    Πριν το βάλουμε στο φούρνο μπορούμε να ραντίσουμε την επιφάνειά του με λίγο νεράκι και να πασπαλίσουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
7  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή