Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεμιστές πιπεριές με σύκα, δυόσμο και κάσιους

Γεμιστές πιπεριές με σύκα, δυόσμο και κάσιους
Εύκολη

Ένα πιάτο τόσο αρωματικό και διακριτικά γλυκό, που μας κάνει να ζητάμε συμπληρωματικές μερίδες! Χρώματα και γεύσεις αναμειγνύονται, για να ικανοποιήσουν πεινασμένα μάτια και απαιτητικούς ουρανίσκους.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:10
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε τα σπόρια.
    2. Πολτοποιούμε τις ντομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, τα σύκα και τα ανακατεύουμε μαζί με το ρύζι, τα κάσιους, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
    3. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 45'.
    4. Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με φρέσκο ψωμί!
    Συστατικά:
    • 3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές
    • 1 κρεμμύδι
    • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
    • 1/3 ματσάκι δυόσμο
    • 2 ξερά σύκα
    • 8 κ.σ. ρύζι γλασέ
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 3 κ.σ. ψιλοκομένα κάσιους (ψημένα και αλατισμένα)
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
21  ψήφοι
©Lovecooking.gr