Περσικό ρύζι με αποξηραμένα φρούτα
Μια παραδοσιακή περσική συνταγή, γεμάτη χρώματα και γεύση. Μια ιδιαίτερη, εναλλακτική πρόταση, για να αναδείξουμε το ρύζι από συνοδευτικό σε πρωταγωνιστή!
Εκτέλεση - Directions
- Ξεπλένουμε το ρύζι με παγωμένο νερό, μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό από το σουρωτήρι.
- Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
- Βράζουμε το ρύζι για 5', ανακατεύοντας 2-3 φορές με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σ' ένα μπολ.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα φρούτων-ξηρών καρπών και στη συνέχεια το ρύζι.
- Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν έχει πιεί τα υγρά του, το αφήνουμε για άλλα 3-5', ώστε να "αρπάξει" λίγο στον πάτο της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το αφήνουμε για 15-20'.
- Το σερβίρουμε, ραντίζοντάς το με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.
- 2 φλ. basmati
- 4 φλ. νερό
- 2 κ.σ. αλάτι
- ½ φλ. ξερά βερύκοκα
- ½ φλ. ξανθιές σταφίδες
- ½ φλ. ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
- ½ φλ. φυτικό βούτυρο
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ φλ. ανάλατα φιστίκια
Διάρκεια:
01:30
Δυσκολία:
Μέτρια
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ρύζι
Ετικέτες
- ρύζι
- μπασμάτι
- Περσία
- αποξηραμένα φρούτα
- basmati
- αλάτι
- βερύκοκα αποξηραμένα
- σταφίδες
- δαμάσκηνα
- φυτικό βούτυρο
- κάρδαμο
- μαύρο πιπέρι
- φιστίκια
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- παραδοσιακό
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- μέτρια
- κατσαρόλα