Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Λάχανο σωτέ με κινόα - Sauteed cabbage and quinoa salad

Λάχανο σωτέ με κινόα - Sauteed cabbage and quinoa salad
Εύκολη

Ένα πιάτο, που συνδυάζει τη νοστιμιά του λάχανου με τα οφέλη της κινόας. Μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε σαν σαλάτα, σαν κυρίως πιάτο ή σαν συνοδευτικό για μεζέ. Πολύ ελαφρύ, πολύ υγιεινό και ιδιαίτερα ωφέλιμο!

Της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:45
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Τοποθετούμε την κινόα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό, για 2'.
    2. Την αφήνουμε να στραγγίξει και τη βάζουμε σε κατσαρόλα, με 2 φλ. νερό.
    3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό της (περίπου 10-15'). Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    4. Στο ενδιάμεσο, κόβουμε ζουλιέν την πιπεριά και το καρότο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τη ντομάτα.
    5. Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε λίγο νερό, τόσο όσο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι.
    6. Μετά από 5', βάζουμε την πιπεριά και το καρότο​ ​και τα σοτάρουμε κι αυτά.
    7. Προσθέτουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
    8. Προσθέτουμε το λάχανο και τα 2 φλ. ζωμό ή νερό.​ Αλατοπιπερώνουμε. ​
    9. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακό θέλουμε να μας γίνει το λάχανο.
    10. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε ​το ελαιόλαδο, ​την κινόα και ανακατεύουμε.
    11. Σερβίρουμε, προσθέτοντας στο πιάτο λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Rinse the quinoa thoroughly using a fine mesh strainer under running water for about 2', then drain.
    2. Put the quinoa into a saucepan and add 2 cups of cold water.
    3. Cover and bring to a boil. As soon as it starts to boil, turn the heat down to a simmer.
    4. Simmer for 10-15 or until all the water has been absorbed. Remove from heat and set aside.
    5. Meanwhile, julienne the pepper and the carrot, dice the onion finely and grate the tomato.
    6. Put a little water in a wok or deep frying pan and sauté the onion.
    7. After 5', add the peppers and carrot and continue sautéing.
    8. Add the tomatoes and stir.
    9. Add the cabbage and 2 cups broth or water. Season with salt and pepper.
    10. Mix well and cook for a few minutes, depending on how soft you want the cabbage.
    11. When vegetables are ready, add the oil, the cooked quinoa and stir.
    12. Serve and squeeze some lemon juice over it.
    Συστατικά:
    • 1 φλ. κινόα
    • 4 φλ. λάχανο
    • 1 ντομάτα
    • 1 καρότο
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 1 κρεμμύδι​
    • 1/8 κ.γ. ​σκόνη σκόρδου
    • ​2 φλ. ζωμό λαχανικών (ή νερό)​
    • ​2 κ.σ. ​ελαιόλαδο
    • χυμό λεμονιού
    • αλάτι, πιπέρι

    - - - - - - - - - - -

    • 1 cup quinoa
    • 4 cups cabbage
    • 1 tomato
    • 1 carrot
    • 1 red pepper
    • 1 onion
    • 1/8 tsp garlic powder
    • 2 cups vegetable broth (or water)
    • 2 tbsp extra virgin olive oil
    • some lemon juice
    • salt and pepper​​ to taste
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
16  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή