Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Κουνουπίδι στο φούρνο με σάλτσα μπρόκολου

O Jamie Oliver προτείνει αυτή τη συνταγή τόσο με φρέσκα όσο και με κατεψυγμένα λαχανικά. Εμείς τη φτιάξαμε με φρέσκο μπρόκολο και κουνουπίδι, την απολαύσαμε και σας τη συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Διαβάστε περισσότερα...

Μελιτζανομπιφτέκια και πατάτες βραστοτηγανητές!

Τα μπιφτέκια αρέσουν σε όλους μας πολύ και οι τηγανιτές πατάτες ακόμα περισσότερο! Με αυτή τη συνταγή όμως, καταφέρνουμε να έχουμε την ίδια απόλαυση, με ακόμα πιο υγιεινό τρόπο! Μια πράσινη σαλάτα και ένα λευκό κρασί, θα μας συμπληρώσουν ιδανικά το γεύμα μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλεύρι!

ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΙ

Θα χρειαστούμε:

  • Μια πλαστική λεκάνη για να πλάσουμε το ζυμάρι
  • Μια πετσέτα για να σκεπάσουμε τη λεκάνη, όση ώρα θα φουσκώνει το αλεύρι μας
  • 1 κιλό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί
  • ½ λίτρο χλιαρό νερό
  • 50γρ. μαγιά μπύρας
  • 1 κ.σ. αλάτι.

Με αυτή την ποσότητα θα φτιάξουμε 2 καρβέλια πραγματικό χωριάτικο ψωμί.

Εκτέλεση:

  1. Σ' ένα βαθύ μπόλ διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
  2. Στη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι καλά.
  3. Ρίχνουμε στο αλεύρι το νερό με τη μαγιά και αρχίζουμε το ζύμωμα. Θα πρέπει να ζυμώσουμε τουλάχιστον για 15’ με τις γροθιές μας.
  4. Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δύο, σχηματίζοντας δύο καρβέλια τα οποία και θα αφήσουμε σ' ένα ελαφρά λαδωμένο σκεύος, κοντά σε ζέστη, ώστε να διπλασιαστούν στον όγκο τους (ανάλογα με τον τύπο αλευριού, αυτό θα πάρει γύρω στη 1μισυ ώρα).
  5. Όταν φουσκώσουν, τα χαράζουμε μ' ένα ξυράφι και τα ψήνουμε σε ελαφρά λαδωμένο με το πινέλο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 40', μέχρι να δημιουργηθεί η κλασική του κρούστα.

Για να ψηθεί σωστά το ψωμί μας, καλό είναι να βάζουμε πάντα μέσα στο φούρνο ένα πυρίμαχο σκεύος με νερό, για να υπάρχει η απαιτούμενη υγρασία στο εσωτερικό του.
Επίσης, τοποθετούμε πάνω στον πάγκο μας μια σχάρα, ώστε όταν ξεφουρνίσουμε τα καρβέλια μας να τα ακουμπήσουμε πάνω της, για να αναπνέει το ψωμί μας και να μην μείνουν μέσα του οι υδρατμοί του ψησίματος. Όταν κρυώσουν τελείως είναι έτοιμα για κατανάλωση!

Διαβάστε περισσότερα...

Πίτσα χορτοφαγική

Σπιτική pizza, που μπορούμε να την απολαύσουμε εύκολα και γρήγορα, ακόμα κι αν είμαστε σε δίαιτα! Τα φρέσκα λαχανικά, που περιέχουν βιταμίνες και απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό μας, την κάνουν ιδιαίτερα νόστιμη και κυρίως υγιεινή.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS