Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Αχνιστά μύδια

Αχνιστά μύδια
Εύκολη

Όλα τα ταβερνάκια στην παραλία του Γαλαξειδίου σερβίρουν αυτόν το πεντανόστιμο θαλασσινό μεζέ.  Φτιάχτε τα μύδια στο Κυριακάτικο τραπέζι σας και πιείτε ένα ουζάκι και για μας. Καλή όρεξη.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά τα μύδια, ξύνουμε το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά.
    2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.
    4. Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σουρώνουμε πολύ καλά το ζουμί.
    5. Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά.
    6. Βάζουμε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου.
    7. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
    8. Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό μύδια
    • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

     

    Μερίδες: 4 - 6
    Πρόταση για Ποτό:
    • Το γλυκάνισο και οι αρωματικοί σπόροι της Μυτιλήνης σε ένα απαλό και γλυκόπιοτο ούζο ταιριάζουν απόλυτα με την παραπάνω συνταγή.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
2  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση