Ζυμαρικά με κολοκύθια και λεμονόχορτο!
Τα ζυμαρικά, είναι μια υπέροχη αγαπημένη τροφή, με αμέτρητους τρόπους διαχείρισής τους στο μαγείρεμα. Εδώ, δοκιμάζουμε έναν από αυτούς, πολύ μυρωδάτο, συνδυάζοντας για τη σάλτσα τους κολοκύθια, κουρκουμά, φρέσκο σκόρδο και ξύσμα λεμονιού. Όσο για την κλασσική λύση του τριμμένου τυριού, την αντικαταστήσαμε και την "εκτοξεύσαμε" με λεμονόχορτο και ξηρούς καρπούς. Μπείτε σ' αυτή τη τροχιά και θα απολαύσετε ένα αξέχαστο γευστικό ταξίδι!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους (τα θέλουμε al dente).
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά μας, πλένουμε και κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια ζιλιέν, σε μακρυά λεπτά μπαστουνάκια.
- Από το λεμόνι μας, κρατάμε στην άκρη 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα και το χυμό του.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη τη ρίζα του κουρκουμά (Προσοχή: η ρίζα του κουρκουμά έχει έντονο κίτρινο χρώμα, που βάφει πολύ εύκολα τα χέρια μας και την επιφάνεια κοπής. Τα ξεπλένουμε αμέσως μετά το κόψιμό της).
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το λεμονόχορτο, αφαιρώντας την πιο σκληρή, ινώδη, άκρη του και το ψιλοκόβουμε στο multi μαζί με τα κάσιους, τα καρύδια και το δυόσμο.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε σε ένα μπρίκι, 1 φλυτζάνι από το νερό τους.
- Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα λεπτοκομμένα κολοκυθάκια, για το πολύ 5'.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μας για μισό λεπτό ακόμα.
- Αδειάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και ανακατεύοντας απαλά, προσθέτουμε σταδιακά από το μπρίκι το νερό τους.
- Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το λεμονόχορτο.
- Για ακόμα πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 1 πακέτο ζυμαρικά (λαζανάκια)
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- ½ φλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 μεγάλη σκελίδα φρέσκο σκόρδο
- 1 μπαστουνάκι λεμονόχορτο
- 1 κ.σ. κουρκουμά (ρίζα ή αλλοιώς κιτρινόριζα)
- 1 χούφτα κάσιους, ωμά
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 κ.σ. δυόσμο
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι και τριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
00:30
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες
- ζυμαρικά
- κολοκύθια
- κολοκύθι
- λεμόνι
- χυμός λεμονιού
- ξύσμα λεμονιού
- φρέσκο σκόρδο
- σκόρδο
- λεμονοχορτο
- lemongrass
- κουρκουμάς
- κιτρινόριζα
- κάσιους
- καρύδια
- ελαιόλαδο
- vegan
- vegetarian
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- δυόσμος
- χορτοφαγία
- νηστεία
- νηστίσιμο
- εύκολα και γρήγορα
- εύκολη
- φοιτητές
- πρωτάρηδες
- ξηροί καρποί