Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάρτα σοκολάτας (vegan)

Τάρτα σοκολάτας (vegan)
Πολύ εύκολη

Μια γευστικά πλούσια τάρτα, πολύ γρήγορη και με εύκολα υλικά!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Ετοιμάζουμε τη βάση, κονιορτοποιώντας τα μπισκότα και ανακατεύοντάς τα με τη βανίλια.
    2. Σε μικρό μπρίκι, λιώνουμε τα 100 γρ. μαργαρίνης ή το λάδι καρύδας και περιχύνουμε τα μπισκότα, ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά.
    3. Σε ταρτιέρα ή άλλο σκεύος της επιλογής μας, στρώνουμε τη "ζύμη" και φροντίζουμε να ανασηκώνεται ομοιόμορφα στις άκρες, για να μην μας "τρέξει" η γέμιση.
    4. Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τις κουβερτούρες και την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    5. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου 45' πριν την κόψουμε για σερβίρισμα.
    Συστατικά:

    Για τη βάση:

    • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη
    • 100 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
    • 1 βανίλια

    Για τη γέμιση:

    • 400 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 150 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
    • 60 ml φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
    • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    • 60 γρ. φυτική μαργαρίνη ή λάδι καρύδας
    • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή οποιαδήποτε γλυκαντική μας αρέσει
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Tip:

    Αν μας αρέσει, μπορούμε να προσθέσουμε ένα σφηνάκι ρούμι για πολυεπίπεδη γεύση.
    Μπορούμε επίσης, να γαρνίρουμε την τάρτα μας με ξύσματα κουβερτούρας και πορτοκαλιού, αλλά πάντα με προσοχή το δεύτερο για να μην πικρίσει.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
38  ψήφοι
©Lovecooking.gr