Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρτα ψυγείου με mousse σοκολάτας!

Τούρτα ψυγείου με mousse σοκολάτας!
Εύκολη

Μια τούρτα ψυγείου, που θα κλέψει τις καρδιές όλων όσων είναι λάτρεις της σοκολάτας! Ιδανική για πάρτυ, γενέθλια ή απλά για να υπάρχει ένα υπέροχο γλυκό στο ψυγείο!

της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 08:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα φουντούκια μέχρι να γίνουν τρίμματα.
    2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε ξανά, μέχρι να πάρουν τη μορφή υγρής άμμου.
    3. Αδειάζουμε το μείγμα σ’ ένα στρογγυλό μεταλλικό τσέρκι και πιέζουμε καλά με τα δάχτυλά μας, ώστε να διαμορφώσουμε μια ίσια, λεία επιφάνεια.
    4. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
    5. Τοποθετούμε τους σπόρους chia σ’ ένα βαζάκι μαζί με το νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
    6. Κόβουμε τη κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μπεν-μαρί σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει σχεδόν όλη η κουβερτούρα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λίγο πριν λιώσει και το τελευταίο κομματάκι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
    7. Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
    8. Απλώνουμε τη κρέμα πάνω στη βάση και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή αποβραδίς, μέχρι να πήξει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
    9. Διακοσμούμε την τούρτα με χοντροκομμένα φιστίκια, ξύσμα κουβερτούρας ή με ό,τι άλλο επιθυμούμε.

    Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το rawfoodrecipes

    Συστατικά:

    Για τη βάση

    • 2 φλ. αμύγδαλα ωμά, ανάλατα
    • 1 φλ. φουντούκια ωμά, ανάλατα
    • 1 ½ φλ. χουρμάδες
    • ½ φλ. σταφίδες ξανθιές
    • 1 κ.γ. κακάο
    • 1 πρέζα αλάτι

    Για την κρέμα

    • 6 κ.σ. σπόρους chia
    • ½ φλ. νερό
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 2-3 κ.σ. κακάο
    • 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
    • 10 χουρμάδες
    • 2 κ.σ. ταχίνι
    • 2 φλ. γάλα αμυγδάλου fytro
    • 1 κ.σ. ινδοκάρυδο
    • βανίλια
    • 1 πρέζα αλάτι

    Φιστίκια Aιγίνης για διακόσμηση

    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 12
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
15  ψήφοι
©Lovecooking.gr