Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Ova Sfongia ex Lacte - Τηγανίτες με αβγά και μέλι

Ova Sfongia ex Lacte - Τηγανίτες με αβγά και μέλι
Πολύ εύκολη

«Ένα πανεράκι με μελωμένες πιτούλες, μερικά παξιμαδάκια και λίγο τηγανητό κατσικίσιο τυρί υπήρχαν καθημερινά ανάμεσα στα καλούδια που του πρόσφερε» σελ. 28, Το Σμαράγδι και η Θάλασσα, συγγραφέας: Λιάνα Δενεζάκη, εκδόσεις Λιβάνη.
Σε συνέχεια του αφιερώματος: Λογοτεχνικά-μαγειρέματα!
Το πιθανότερο είναι πως ανάμεσα στα «καλούδια» που η μητέρα του Εκηβόλου προσέφερε στον μικρό τότε Δημήτριο ήταν και αυτό το κλασικό κι αγαπημένο στους κατοίκους της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας πιάτο.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
    2. Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε το στη φωτιά.
    3. Μόλις κάψει το λάδι ρίξτε το μείγμα.
    4. Χτυπήστε με ένα πηρούνι μέχρι το μείγμα να στερεοποιηθεί.
    5. Όταν η ομελέτα σας ψηθεί από τη μια πλευρά γυρίστε την από την άλλη και συνεχίστε το ψήσιμο.
    6. Κόψτε τη στη μέση και βάλτε τη σε πιάτο.
    7. Ζεστάνετε το μέλι και περιχύστε.
    8. Κόψτε την ομελέτα σε μικρά κομμάτια και πριν τη σερβίρετε τρίψτε πιπέρι.

     

    Συστατικά:
    • 3 κ.σ. μέλι
    • 4 αβγά
    • 275 ml γάλα 
    • 25 γρ. βούτυρο
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Tip:
    • Η συνταγή στο πρωτότυπο της: ova quattuor, lactis heminam, olei unciam in se dissolvis, ita ut unum corpus facias. in patellam subtilem adicies olei modicum, facies ut bulliat, et adicies impensam quam parasti. una parte cum fuerit coctum, in disco vertes, melle perfundis, piper adspargis et inferes.
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
0  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση