Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Scones

Scones
Μέτρια

Καμιά άλλη γεύση δεν θα μας ...«στείλει»​ πιο γρήγορα στο Λονδίνο! Τα scones είναι παραδοσιακό συνοδευτικό για το τσάι στην Αγγλία και μοιάζουν με γλυκά βουτυρωμένα ψωμάκια. Μαζί με μέλι ή κρέμα φουντουκιού είναι τέλεια για ένα χαλαρό πρωινό, αφού γίνονται εύκολα και γρήγορα. Με αρωματικό brandy butter και μια καλή μαρμελάδα blueberry μεταμορφώνονται σε μια υπέροχη γιορτινή λιχουδιά.

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Μέτρια
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστούν τρίμματα. Αραιώνουμε τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
    2. Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη κάπως «ανομοιόμορφη» που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ. Δεν ζυμώνουμε πολύ τα scones αν θέλουμε να γίνουν ανάλαφρα.
    3. Μπορούμε να ανοίξουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3 cm και να κόψουμε κύκλους με κουπ πατ. Είναι εξίσου όμορφα αν απλά κόψουμε με το χέρι μας μπουκίτσες και τις αραδιάσουμε στο ταψί σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
    4. Με ένα πινελάκι περνάμε την επιφάνειά τους με γάλα και πασπαλίζουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.
    5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 12-15' μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    6. Τ' αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε οριζόντια στη μέση και αλείφουμε την επιφάνειά τους με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.

    Από το βιβλίο "Sweetheart" της Πόλλυς Αντωνιάδη.

     

    Συστατικά:
    • 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 55 γρ. βούτυρο
    • 25 γρ. ζάχαρη
    • 150 ml γάλα
    • άρωμα βανίλιας
    • λίγο έξτρα γάλα και καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

©Lovecooking.gr - Powered by Digimouse

Κορυφή Desktop έκδοση