Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρμελάδα από χυμό σταφυλιών

Μαρμελάδα από χυμό σταφυλιών
Εύκολη

Μια διαφορετική πρόταση για μαρμελάδα, που ταιριάζει τόσο πάνω σε ψωμί όσο και σε γιαούρτι σαν επιδόρπιο, αλλά και πάνω σε ζύμη για ταρτάκια.

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε καλά το σταφύλι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και βάζουμε τις ρόγες σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 
    2. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5', μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. 
    3. Λιώνουμε τις ρόγες μ' ένα πιρούνι και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10'.
    4. Συνεχίζουμε να λιώνουμε τις ρόγες και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε μια σίτα πάνω απ' ένα μπολ, για να στραγγίξει καλά, μέχρι και την τελευταία σταγόνα.
    5. Τα 600 ml. χυμός που θα μας μείνει τα βάζουμε σ' ένα βαθύ τηγάνι, μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι. 
    6. Μαγειρεύουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις δέσει σαν σιρόπι, το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο.
    Συστατικά:
    • 1 κιλό κόκκινα σταφύλια
    • 450 γρ. ζάχαρη
    • χυμό από 1 λεμόνι
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 1 κιλό μαρμελάδα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
6  ψήφοι
©Lovecooking.gr