Τα λαδερά της κυρίας Εύφης
Η φίλη μας η Λάουρα, μας έστειλε μια παραδοσιακή συνταγή της μαμάς της και μας ξενάγησε έτσι στο γευστικό κόσμο της απλότητας και της "νοικοκυρεμένης" νοστιμιάς. Ευχαριστούμε πολύ!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τα λαχανικά σε μπουκιές μεγαλούτσικες και τα βάζουμε σε ένα βαθύ και φαρδύ τηγάνι με καπάκι (ιδανικά να είναι μια στρώση).
- Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το λάδι και το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Τα σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά για λίγο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- 2-3 πράσα
- 1-2 πατάτες
- 1 σελινόριζα (ανάλογα με το μέγεθος)
- 3-4 καρότα
- Λάδι
- Αλάτι - Πιπέρι
- Μάραθο (προαιρετικό)
- Χυμό λεμονιού (μπόλικο)
- Λίγο νερό (Προσθέτουμε αν χρειαστεί. Στο τέλος, πρέπει να μείνει με αρκετό ζουμί)
Διάρκεια:
00:45
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι. Εξαιρετικός συνδυασμός είναι επίσης με βρασμένους σπόρους βρώμης ή κριθαριού.
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Τηγάνι
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Λαδερά
Ετικέτες
- λαδερά
- πράσο
- πράσα
- πατάτα
- πατάτες
- σελινόριζα
- καρότο
- καρότα
- ελαιόλαδο
- μάραθος
- χυμός λεμονιού
- σπόροι βρώμης
- σπόροι κριθαριού
- νηστεία
- νηστίσιμο
- vegan
- vegetarian
- glutenfree
- gluten free
- χορτοφαγία
- πολύ εύκολη
- τηγάνι
- χωρίς γλουτένη
- κυρίως πιάτο
- πρωτάρηδες
- λαχανικά
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- σαρακοστή
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- φοιτητές
- παιδί