Πράσα με κεχρί
Μια πάρα πολύ νόστιμη παραλλαγή του γνωστού σε όλους μας πρασόρυζου! Εύκολο και γρήγορο, είναι κάτι διαφορετικό για το τραπέζι μας!
Εκτέλεση - Directions
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μελώσουν.
- Προσθέτουμε το κεχρί και το ζωμό, αλατίζουμε και βράζουμε για 15' περίπου, μέχρι να αφρατέψει το κεχρί και να απορροφηθούν τα υγρά.
- Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας.
- Σβήνουμε το μάτι, προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- 700 γρ. πράσα καθαρισμένα
- 250 γρ. κεχρί
- 1/3 ματσάκι άνηθο
- 4 φλ. ζωμό λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
00.45
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
3 - 4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- εύκολη
- εύκολα και γρήγορα
- οικονομικό
- λαχανικά
- πράσα
- πράσο
- κεχρί
- άνηθος
- ζωμός λαχανικών
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- glutenfree
- gluten free
- Βίκυ Χριστοπούλου
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χωρίς γλουτένη
- κυρίως πιάτο
- φοιτητές
- κατσαρόλα