Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαχανικά φούρνου με σως από κάσιους

Λαχανικά φούρνου με σως από κάσιους
Εύκολη

Ένας ωραίος τρόπος για να αξιοποιήσουμε τα πράσα και το κουνουπίδι μας, δημιουργώντας ένα υγιεινό και πολύ ελαφρύ "σουφλέ", με την κρέμα από κάσιους να του δίνει ιδιαίτερα νόστιμη γεύση!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε το κουνουπίδι και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες.
    2. Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και το κουνουπίδι σε φουντάκια.
    3. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες. Μετά από 3' προσθέτουμε και το κουνουπίδι. Βράζουμε για άλλα 7' και σουρώνουμε.
    4. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε πυρέξ, μαζί με τα βρασμένα λαχανικά.
    5. Χτυπάμε όλα τα υλικά της σως στο μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    6. Καλύπτουμε τα λαχανικά με τη σως και πασπαλίζουμε με κουρκουμά.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 50' περίπου ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.
    8. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10' πριν το κόψουμε.

    *βασισμένο σε συνταγή της Vanessa Croessmann

    Συστατικά:
    • 500γρ. κουνουπίδι
    • 3 πράσα
    • 3 μέτριες πατάτες
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης

    για τη σως

    • 2 φλ. ωμά κάσιους
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 500ml νερό
    • 3 κ.σ. διατροφική μαγιά
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
    • κουρκουμάς
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 6-8
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
8  ψήφοι
©Lovecooking.gr