Ψητές γλυκοπατάτες με πάπρικα στο φούρνο
Ιδανικό συνοδευτικό για πολλές συνταγές. Η ιδιαίτερη, αλλά εξαιρετική γεύση της γλυκιάς πατάτας με την πάπρικα, καταφέρνει να την προτιμήσουμε ακόμα και μόνη της, με ένα ποτήρι κρασί, βραδινή ταινία στο σπίτι και καλή παρέα!
Εκτέλεση - Directions
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού.
- Τις στρώνουμε σ' ένα ταψί και τις ψήνουμε για 40' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Ανακατεύουμε το αλάτι με την πάπρικα και πασπαλίζουμε τις πατάτες μας πριν τις σερβίρουμε (μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγο κουρκουμά - ταιριάζει πολύ!).
- 4 γλυκοπατάτες
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 2 κ.γ. κουρκουμά (προαιρετικά)
Διάρκεια:
00:40
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Φούρνος
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες
- γλυκοπατάτα
- καπνιστή πάπρικα
- πάπρικα
- κουρκουμάς
- λαχανικά
- φούρνος
- ελαιόλαδο
- πολύ εύκολη
- δίαιτα
- υγιεινές συνταγές
- υγιεινή διατροφή
- υγιεινό
- υγιεινά
- υγεία
- χορτοφαγία
- vegetarian
- vegan
- glutenfree
- gluten free
- χωρίς γλουτένη
- νηστεία
- νηστίσιμο
- σαρακοστή
- συνοδευτικό
- πρωτάρηδες
- φοιτητές
- παιδί
- παιδί και διατροφή
- σνακ
- ορεκτικά
- ορεκτικά μεζέδες
- μεζέδες
- εύκολα και γρήγορα