Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπανάκι με ρεβίθια και σταφίδες

Σπανάκι με ρεβίθια και σταφίδες
Εύκολη

Όσπρια και λαχανικά, που μετατρέπουν μια σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:15
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους (τα έχουμε μουλιάσει σε νερό από την προηγουμένη, για τουλάχιστον 12 ώρες).
    2. Πλένουμε καλά το σπανάκι και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη.
    3. Στρώνουμε τα φύλλα σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τα καρότα, το αγγουράκι, τη ντομάτα, τα ρεβίθια και τις σταφίδες.
    4. Σ' ένα ποτήρι χτυπάμε τα υλικά για την σάλτσα ώστε να ομογενοποιηθούν.
    5. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
    Συστατικά:
    • 300 γρ. σπανάκι
    • 2 καρότα, τριμμένα
    • 1 μικρό αγγουράκι, ψιλοκομμένο
    • 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
    • 1 φλ. βρασμένα ρεβίθια
    • 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες

    Για τη σάλτσα

    • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. λεμόνι
    • 1 κ.σ. ξύδι
    • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
    • αλάτι
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 10 σταγόνες ταμπάσκο
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 2
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
7  ψήφοι
©Lovecooking.gr