Σπανάκι με ρεβίθια και σταφίδες
Όσπρια και λαχανικά, που μετατρέπουν μια σαλάτα σε ένα πλήρες γεύμα!
Εκτέλεση - Directions
- Βράζουμε τα ρεβίθια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους (τα έχουμε μουλιάσει σε νερό από την προηγουμένη, για τουλάχιστον 12 ώρες).
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη.
- Στρώνουμε τα φύλλα σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τα καρότα, το αγγουράκι, τη ντομάτα, τα ρεβίθια και τις σταφίδες.
- Σ' ένα ποτήρι χτυπάμε τα υλικά για την σάλτσα ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και σερβίρουμε.
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 μικρό αγγουράκι, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 φλ. βρασμένα ρεβίθια
- 2 κ.σ. σταφίδες μαύρες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 10 σταγόνες ταμπάσκο
Διάρκεια:
01:15
Δυσκολία:
Εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Για τη σάλτσα
Τρόπος μαγειρέματος:
Κατσαρόλα
Μερίδες:
2
Κατηγορία
Λαχανικά
Ετικέτες