Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Χούμους μπρόκολου - κολοκυθιού (Ωμοφαγικό)

Ένα εξαίρετο χούμους, μπορεί να μας προκύψει ανά πάσα στιγμή - αρκεί να βρεθούμε σε διάθεση σωτήρα για μερικά πράγματα που μας έχουν "ξεμείνει" στο ψυγείο και στενοχωριόμαστε αν δεν τα αξιοποιήσουμε! Το χούμους μπαλαντέρ ήρθε για να μείνει!

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Πίτσα χωρίς γλουτένη!

Για στιγμές, συνήθως αργά το απόγευμα, που αναρωτιόμαστε για το τι θα μπορούσαμε να απολαύσουμε με συντροφιά λίγων ή περισσότερων φίλων στη συνέχεια της βραδιάς, είναι πολύ χρήσιμη αυτή η καταπληκτική συνταγή πίτσας! Είναι ιδιαίτερη, νόστιμη και έχει το υγιεινό ύφος που θέλουμε να έχουμε απέναντι στη διατροφή μας. Ακόμα κι αν την φτιάξουμε μόνοι, την επόμενη ημέρα, όπως κάθε πίτσα, είναι απίθανη!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρό μπριάμι φούρνου!

Το τουρλού (ανάμεικτα ανοιξιάτικα λαχανικά στην κατσαρόλα), το εκτιμούμε δεόντως. Αλλά δεν πρέπει να το μπερδεύουμε με το μπριάμ. Βέβαια κάθε άποψη - ειδικά περί ορέξεως - δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή, αλλά επιτρέψτε μας εδώ να παραθέσουμε την δική μας.
Από την οικογενειακή παράδοση λοιπόν, μάθαμε πως το μπριάμ (ή μπριάμι) γίνεται βασικά με δύο λαχανικά + ένα: κολοκυθάκια με πατάτες και πιπεριά. Η γευστική φυσιογνωμία του φαγητού, προέρχεται από το (σχετικά αργά) αφυδατωμένο και καραμελωμένο κολοκυθάκι, αποκτάει στιβαρότητα με την παρουσία της πατάτας και εμπλουτίζεται στην ίδια πάντα γευστική κατεύθυνση, με την πιπεριά. Το σύνολο ολοκληρώνεται βέβαια και αποκτά και βάθος με τα μυρωδικά και το πιπέρι, αλλά έχουμε καλό μπριάμ όταν το φαγητό δεν μοιάζει καθόλου με βραστό· θέλει καθαρό χαρακτήρα (παλιού) φούρνου.
Το μπριάμ δεν είναι φαγητό που του ταιριάζει να είναι γλυκό, έτσι δεν του πάει ούτε το καρότο, ούτε το κρεμμύδι. Διάφορες δοκιμές με την προσθήκη κι άλλων λαχανικών, μας έπεισαν πως δεν σηκώνει πολλά-πολλά· οι προσθήκες ξεστράτιζαν ή μπέρδευαν ή σχετικοποιούσαν την γεύση του φαγητού.
Καλός φίλος όμως, προτείνει την προσθήκη λιαστής ντομάτας, κομμένη σε μακρόστενα κομμάτια. Μια ενδιαφέρουσα και ταιριαστή πινελιά.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS