Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πικάντικη ωμοφαγική φέτα αμυγδάλου

Πικάντικη ωμοφαγική φέτα αμυγδάλου
Εύκολη

Μια διαφορετική άποψη για τα αγαπημένα μας τυριά! Τα "τυριά" από ξηρούς καρπούς είναι νόστιμα, εύκολα, συνδυάζονται με κάθε λογής βότανα και μπαχαρικά και εντυπωσιάζουν ωμοφάγους και μη!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:20
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
    2. Ρίχνουμε σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας τα αμύγδαλα, το νερό και το λεμόνι και τα πολτοποιούμε πάρα πολύ καλά.
    3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, που το ρίχνουμε σταδιακά για να σχηματιστεί ένα βελούδινο μείγμα.
    4. Βάζουμε το μείγμα σε τυρόπανο, στύβουμε καλά και το αφήνουμε (μαζί με το τυρόπανο) σε σουρωτήρι, σε θερμοκρασία δωματίου για να στραγγίξει καλά.
    5. Αφαιρούμε το τυρόπανο και το κόβουμε σε φέτες ή το θρυματίζουμε, ανάλογα με την όρεξή μας!
    6. Διατηρούμε το τυρί μας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, μέχρι 3 μέρες.
    Συστατικά:
    • 2 φλ. αμύγδαλα, μουλιασμένα και ξεφλουδισμένα
    • 1 φλ. φιλτραρισμένο νερό
    • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
    • ¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης
    • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
    • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
    • ½ κ.γ. ροζ πιπέρι
    • 1 πρέζα καπνιστό μπούκοβο
    • 1 πρέζα θυμάρι
    • ροζ αλάτι Ιμαλαΐων
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Tip:

    Το υγρό που θα μαζέψουμε, μπορούμε να το κάνουμε ένα υπέροχο "τυρένιο" ντρέσινγκ για πράσινη σαλάτα!

    Η φέτα αυτή, μπορεί να αρωματιστεί με οποιαδήποτε μπαχαρικά και βότανα μας αρέσουν. Απλά αντικαθιστούμε αυτά της συνταγής, με αυτά που "γαργαλάνε" τον ουρανίσκο μας!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
37  ψήφοι
©Lovecooking.gr