Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαλακό τυρί από κάσιους ​με φιστίκια και κράνμπερις

Μαλακό τυρί από κάσιους ​με φιστίκια και κράνμπερις
Εύκολη

Τ​α τυριά από ξηρούς καρπούς είναι μια πολύ νόστιμη και υγιεινή πρόταση στο τραπέζι μας. Είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση τους!

Εκτέλεση - Directions

    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό για μερικές ώρες μέχρι να μαλακώσουν​.
    2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τα φιστίκια και τα κράνμπερις στο μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει ένα βελούδινο μείγμα. Αν δεν έχουμε δυνατό μπλέντερ τύπου vitamix ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε μία κουταλιά νερό.
    3. Παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και σχηματίζουμε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες.
    4. Στο ενδιάμεσο κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το φιστίκια και τα κράνμπερις και τα τοποθετούμε σε ένα πλατύ μπολ ή πιάτο.
    5. Βγάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο και τα ρολάρουμε στο μείγμα φιστικιών-κράνμπερις μέχρι να καλυφτούν παντού.
    6. Τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο για λίγη ώρα και τα βγάζουμε όταν είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε!

    Η συνταγή είναι από εδώ.

    Συστατικά:
    • 3 φλ. ωμά κάσιους
    • ¼ φλ. διατροφική μαγιά
    • 3 κ.σ. λάδι καρύδας
    • ¼ φλ. χυμός λεμονιού
    • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
    • ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης
    • ½ φλ. κράνμπερις
    • 1 πρέζα αλάτι
    Τρόπος μαγειρέματος: Χωρίς μαγείρεμα
    Μερίδες: 5 τυρομπαλάκια διαμέτρου περίπου 6 εκ. το καθένα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
12  ψήφοι
©Lovecooking.gr