Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύκολα χορτοπιτάκια με kale

Εύκολα χορτοπιτάκια με kale
Εύκολη

Ελαφριά και νόστιμα πιτάκια, ιδανικά για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο ή για το βραδάκι με συντροφιά κι ένα ποτήρι κρασί!

Της Χριστίνας Κούλη

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Απομονώνουμε τα τρυφερά μέρη του kale από το κοτσάνι τους​ και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Για να μετρήσουμε 4 κούπες, πιέζουμε το λαχανικό στο δοσομετρητή και προσθέτουμε τόσο, ώστε να μην χωράει άλλο (ο αρχικός του όγκος μπορεί να μας παραπλανήσει!).
    2. Σοτάρουμε το πράσο​ σε λίγο νεράκι​ για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το​ τριμμένο​ καρότο.​​
    3. Προσθέτουμε το ​κέιλ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
    4. Μετά από 2', προσθέτουμε το λεμόνι με το σουμάκ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα.​ Αν έχουμε ζωμό λαχανικών, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με λίγο από το ζωμό.​
    5. Λίγο πριν ​να ​είναι έτοιμο το kale, προσθέτουμε τη σόγια​ σος​, τη διατροφική​ μαγιά​ και τη ρίγανη​.​
    6. Χωρίζουμε το φύλλο κουρού σε 4 λωρίδες κάθετα και οριζόντια, οπότε προκύπτουν 16 παραλληλόγραμμα. Βάζουμε 1 κ.σ. από το μείγμα σε κάθε κομμάτι φύλλου. Ανασηκώνουμε τις άκρες και τις ενώνουμε κλείνοντας έτσι το πιτάκι.
    7. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το κάθε πιτάκι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20'​.​
    Συστατικά:
    • 1 έτοιμο φύλλο κουρού
    • 4​ φλ. kale​
    • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
    • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
    • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
    • ½ κ.γ. σουμάκ
    • 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
    • 1 κ.σ. σόγια σος
    • ρίγανη
    • αλάτι - πιπέρι
    • σουσάμι
    • παπαρουνόσπορο
    • Λάδι για το ψήσιμο
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
    Μερίδες: 16 χορτοπιτάκια
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
24  ψήφοι
©Lovecooking.gr