Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελιτζανοσαλάτα οριεντάλ - Oriental eggplant ​spread

Μελιτζανοσαλάτα οριεντάλ - Oriental eggplant ​spread
Εύκολη

Μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, που τρώγεται το ίδιο ευχάριστα κρύα ή ζεστή!

της Χριστίνας Κούλη

(Scroll down for recipe in English)

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:00
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια 2 εκ. περίπου​ και τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το σκόρδο το αφήνουμε ολόκληρο για να μην καεί.
    2. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
    3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο​, στους 200 βαθμούς​ για περίπου 40', μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές στο ενδιάμεσο.
    4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ με το λεμόνι, το ταχίνι και το γκαράμ μασάλα και τα χτυπάμε τόσο, ανάλογα με το πόσο κρεμώδες θέλουμε το αποτέλεσμα.​​​
    5. Συνοδεύουμε με αραβικές πιτούλες και στικς λαχανικών.

     

    * ​Το Γκαράμ μασάλα είναι ένα Ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Χρησιμοποιείται ευρέως στην Ινδική και γενικά στην Ασιατική κουζίνα. Χρησιμοποιείται μόνο του ή με άλλα αρωματικά. Η σύνθεσή του διαφέρει από τόπο σε​ ​τόπο.
    Μία συνηθισμένη συνταγή για γκαράμ μασάλα περιλαμβάνει τα εξής: Μαύρο και λευκό πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα, κύμινο, κάρδαμο.
    Συνήθως το γκαράμ μασάλα ψήνεται πριν την χρήση για να απελευθερωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    1. Wash and chop the vegetables into 2 cm pieces. Keep the garlic whole (to avoid burning it).
    2. Spread them on a baking pan lined with parchment paper.
    3. Drizzle with olive oil, salt and toss.
    4. Roast in preheated oven, to 200 degrees Celsius, for about 40 minutes, turning once or twice, until vegetables are tender and slightly browned.
    5. Remove from the oven and let cool slightly; then place them in a blender or a food processor along with the lemon juice, tahini and garam masala and pulse until it reaches your desired texture.
    6. Serve​ ​with arabic pita bread and vegetable sticks.
    Συστατικά:
    • 2 μεσαίες μελιτζάνες​ καθαρισμένες​
    • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
    • 1 ντομάτα
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 2 σκελίδες σκόρδο​, καθαρισμένες​
    • ελαιόλαδο​ ​
    • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 1 κ.σ. ταχίνι
    • ½ κ.γ. γκαράμ μασάλα​*​
    • αλάτι​

    - - - - - - - - - - -

    • 2 medium eggplants peeled
    • 1 large green pepper
    • 1 tomato
    • 1 onion
    • 2 garlic cloves, peeled and left whole
    • extra virgin ​olive oil
    • 2 ​tbsp ​lemon juice
    • 1 tbsp tahini
    • ½ tsp garam masala spice
    • salt​ to taste​
    Τρόπος μαγειρέματος: Φούρνος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
11  ψήφοι
©Lovecooking.gr