Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κροκέτες με λαχανικά και όσπρια

Κροκέτες με λαχανικά και όσπρια
Δύσκολη

Ένα πιάτο, που θα μας αποζημιώσει απόλυτα, για την υπομονή που μας επέβαλλε με την προετοιμασία του. Είναι τραγανές και είναι υπέροχες!

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 01:30
    Δυσκολία: Δύσκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Βάζουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και τα κουκιά. 
    2. Βράζουμε σε ξεχωριστές κατσαρόλες όλα τα όσπρια. 
    3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
    4. Βάζουμε σε τρυπητό τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα πατάμε καλά για να φύγουν όλα τα υγρά. Βράζουμε τις πατάτες. 
    5. Ξεφλουδίζουμε τα κουκιά.
    6. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το αλεύρι και το λάδι για τηγάνισμα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά. 
    7. Το μείγμα πρέπει να είναι σφικτό και να πλάθεται. 
    8. Αν είναι υδαρές προσθέτουμε περισσότερη φρυγανιά. 
    9. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα πανάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 
    10. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα.
    • Διάρκεια: προετοιμασία 12 ώρες, μαγείρεμα 1 ½ ώρα
    Συστατικά:
    • 200 γρ. ρεβίθια
    • 150 γρ. φάβα
    • 150 γρ. ξερά κουκιά
    • 100 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα
    • 2 μεγάλες πατάτες
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
    • 3 κ.σ. δυόσμος
    • ½ φλ. μαϊντανός
    • 200 γρ. φρυγανιά
    • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
    • Αλεύρι για το πανάρισμα
    • Λάδι για το τηγάνισμα
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Τρόπος μαγειρέματος: Τηγάνι
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
23  ψήφοι
©Lovecooking.gr