Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

Γίγαντες φούρνου

All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Ρεβίθια φουρνιστά με μελιτζάνες και δυόσμο

Εμπνευσμένη συνταγή από τις παραδοσιακές ρεβιθάδες της Σίφνου με πινελιές Ηπειρώτικες και νοστιμιά που μόνο τα πιάτα της Ελληνικής υπαίθρου μπορούν να προσφέρουν!

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Χούμους ρεβιθιών με γλυκοπατάτα

Το χούμους, είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα και βρίσκεται πολύ συχνά στο τραπέζι μας. Αυτή όμως η παραλλαγή του, με τη γλυκοπατάτα, τον αρακά και το καρότο, το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον και νόστιμο, σε σημείο που να μην φτάνουν οι αραβικές πίτες που το συνοδεύουν - οπότε, να θυμηθούμε να προμηθευτούμε μπόλικες!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS