Lovecooking.gr

Αλλαγή σε desktop Εγγραφή Login

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 67

Γεμιστές πιπεριές με σύκα, δυόσμο και κάσιους

Ένα πιάτο τόσο αρωματικό και διακριτικά γλυκό, που μας κάνει να ζητάμε συμπληρωματικές μερίδες! Χρώματα και γεύσεις αναμειγνύονται, για να ικανοποιήσουν πεινασμένα μάτια και απαιτητικούς ουρανίσκους.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Διαβάστε περισσότερα...

Αλμυρά μάφινς κινόας

Λαχταριστά μάφινς κινόας για μικρούς και μεγάλους! Γίνονται γρήγορα, είναι νόστιμα και υγιεινά και αποτελούν το τέλειο ορεκτικό στο τραπέζι, όταν περιμένουμε φίλους - τι άλλο να ζητήσουμε;

της Χριστίνας Κούλη

Διαβάστε περισσότερα...

Γίγαντες φούρνου

All time classic! Αξεπέραστο πιάτο της Ελληνικής κουζίνας (οι παλιοί το λέγανε συνήθως «γίγαντες πλακί»), που απαιτεί οπωσδήποτε καλή πρώτη ύλη: διαλέξτε προσεκτικά τι είδους γίγαντες θα χρησιμοποιήσετε. Μια σίγουρα καλού αποτελέσματος λύση είναι οι γίγαντες Πρεσπών (ψαχνωμένο, με ωραία υφή, εξαιρετικής ποιότητας όσπριο, που δεν θα χάσει το σχήμα του ακόμα και αν το παραβράσουμε). Αν όμως είστε τυχεροί θα βρείτε ακόμα πιο κατάλληλα φασόλια στην αγορά, μετά από κάποιες δοκιμές ίσως.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Τουρλού-τουρλού

Πασίγνωστο φαγητό, αλλά... πολύ μπερδεμένο: γίνεται στο φούρνο ή στην κατσαρόλα; Και σε τι διαφέρει ή δεν διαφέρει από το Μπριάμ;
Εδώ θα σας δώσουμε την συνταγή που έφερε η οικογένεια από τον Πόντο, με το όνομα Τουρλού-τουρλού, με ελάχιστες αλλαγές, κυρίως στη διαδικασία και τους χρόνους που προσθέτουμε το κάθε υλικό στην κατσαρόλα.
Οι παλιοί, χρησιμοποιούσαν σαφώς καλύτερες πρώτες ύλες - συνήθως από το μποστάνι τους - και δεν τους ενοχλούσε αν κάποια λαχανικά έλιωναν στην κατσαρόλα - η γεύση ήταν ούτως ή άλλως υπέροχη!
Το φαγητό φτιάχνεται με φασολάκια και μάλιστα δεν αποκτά την ιδιαίτερη προσωπικότητά του, χωρίς τη συγκεκριμένη ποικιλία:
Τα αμπελοφάσουλα! Ο συνδυασμός τους με τις πατάτες είναι που δίνει την γευστική βάση στο φαγητό.
Κάντε το στην εποχή του, το καλοκαίρι. Και μη βιαστείτε να το σερβίρετε. Αφήστε να “κάτσει” τουλάχιστον μισή ώρα, μία ακόμα καλύτερα.
Και θυμηθείτε, πως όσο καλύτερη και φρέσκια πρώτη ύλη χρησιμοποιήσετε, τόσο πιο νόστιμο και μυρωδάτο θα γίνει.

του Κωστή Θεοδωρίδη

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS