Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαλάτα με κινόα και μαριναρισμένα μανιτάρια

Σαλάτα με κινόα και μαριναρισμένα μανιτάρια
Πολύ εύκολη

Το κινόα, συνάντησε τα μαριναρισμένα μανιτάρια και μαζί έφτιαξαν μια σαλάτα όπως καμία άλλη. Η εύγευστη λύση για κάτι το διαφορετικό και συνάμα υγιεινό.

της Βίκυς Χριστοπούλου

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Πολύ εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σ' ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας, μαζί με τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.
    2. Ξεπλένουμε το κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό (αλλιώς θα είναι πικρό) και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά με 3 φλυτζάνια νερό. Όταν αφρατέψει και πιει τα υγρά του, θα είναι έτοιμο. Αν χρειαστεί, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
    3. Κόβουμε τα τοματίνια στα δύο, το φινόκιο και το αβοκάντο σε φέτες, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τρίβουμε το καρότο.
    4. Τα φέρνουμε όλα μαζί σε μπολ, μαζί με τη ρόκα και τα μαριναρισμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
    5. Στρώνουμε στο πιάτο το κινόα και από πάνω βάζουμε τα λαχανικά.
    6. Σ' ένα σέικερ, χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
    Συστατικά:
    • 200 γρ. κινόα
    • 1 ματσάκι ρόκα
    • 1 καρότο
    • 8 φρέσκα μανιτάρια
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 1 αβοκάντο
    • 20 κίτρινα και πορτοκαλί τοματίνια
    • ¼ φινόκιο

    Για τη μαρινάδα

    • 100 ml λευκό κρασί
    • 20 ml ελαιόλαδο
    • 15 ml ξύδι βαλσάμικο
    • 2 κ.σ. μέλι ή αγαύη
    • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

    Για το ντρέσινγκ

    • 90 ml ελαιόλαδο
    • 30 ml ξύδι βαλσάμικο
    • 1 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
    • 1 κ.σ. μέλι ή αγαύη
    • λευκό πιπέρι
    • αλάτι
    Μερίδες: 2
    Tip:

    Η σαλάτα αυτή μπορεί να γίνει και με κεχρί ή φαγόπυρο!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
39  ψήφοι
©Lovecooking.gr