Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρακάς σούπα

Αρακάς σούπα
Εύκολη

Ένα πιάτο με μεγάλη θρεπτική αξία αλλά και γεμάτη γεύση! 

Εκτέλεση - Directions

    Διάρκεια: 00:30
    Δυσκολία: Εύκολη
    Περιγραφή Συνταγής:
    1. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια.
    2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κρέμα και το πιπέρι.
    3. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για περίπου 20', δηλαδή ώσπου να μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες και ο αρακάς.
    4. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
    5. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    6. Αν θέλουμε προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας κρέμα και γαρνίρουμε με μερικά φυλλαράκια δυόσμου.

    Προετοιμασία: 10'

    Μαγείρεμα: 25'

    Συστατικά:
    • ½ κιλό κατεψυγμένο αρακά
    • 30 γρ. φυτικό βούτυρο
    • 1 πατάτα κομμένη σε κομμάτια
    • 3/4 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
    • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
    • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
    • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
    • 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
    • 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
    • 1 κ.γ. ζάχαρη
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Φυτική κρέμα
    Τρόπος μαγειρέματος: Κατσαρόλα
    Μερίδες: 6
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
8  ψήφοι
©Lovecooking.gr