Vegan pesto
Οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να λιώνουν σκόρδο και να το ανακατεύουν με διάφορα μυρωδικά εποχής και τυρί. Οι σύγχρονοι Ιταλοί μας έδωσαν την pesto με βασιλικό. Εμείς την προτείνουμε χωρίς τυρί, για τους φίλους μας τους vegan, αλλά και για όσους προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, νηστεύουν, έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό!
Εκτέλεση - Directions
- Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στο μεταξύ, σε μπλέντερ, βάζουμε το βασιλικό (καλά στεγνωμένο) και πολτοποιούμε μαζί με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το λεμόνι. Άν έχουμε γουδί και χρόνο, το προτιμάμε σαν μέθοδο πολτοποίησης.
- Έπειτα, προσθέτουμε τον κουκουναρόσπορο (αν θέλουμε κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα), και μετά τη διατροφική μαγιά και το λάδι εναλλάξ.
- Δοκιμάζουμε για αλάτι και οξύτητα και αφήνουμε στην άκρη.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με την pesto και σερβίρουμε αμέσως.
- 2 φλ. φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο τα φύλα)
- ½ φλ. κουκουναρόσπορο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ¾ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ φλ. διατροφική μαγιά (τη μισή ποσότητα αν είναι σε σκόνη)
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διάρκεια:
00:20
Δυσκολία:
Πολύ εύκολη
Περιγραφή Συνταγής:
Συστατικά:
Τρόπος μαγειρέματος:
Χωρίς μαγείρεμα
Μερίδες:
4
Κατηγορία
Ζυμαρικά
Ετικέτες